Voor de echte hout fans!

Geplaatst op

Zou je graag je huis eens opnieuw willen inrichten, en is hout een topic die je graag veel in je huis wilt zien terugkomen? Dan ben je hier absoluut aan het goede adres! Hout wordt namelijk steeds populairder terwijl het eigenlijk een item is dat vroeger voor haast alles gebruikt werd. Dit kwam doordat het materiaal gemakkelijk uit de natuur te halen was. Tuurlijk is dat tegenwoordig niet meer toegankelijk om zelf hout uit de natuur te halen en bomen te kappen. Wel eens waar zijn er zat bedrijven die dit op een professionele manier in huis halen en de mooiste ontwerpen voor je kunnen maken om hout ook langdurig te kunnen gebruiken voor in je woning. Dus ben je opzoek naar ideeën voor het gebruik van hout in je interieur? Lees dan vooral deze blog en laat je inspireren.

Hout in je interieur

Met hout kun je gelukkig een hoop. Je kunt je hout goed gebruiken voor de standaard benodigdheden voor in je huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je vloer, kozijnen, de trap en je keuken. Hout is stevig en door het hout goed te verzorgen met olie die ervoor bedoeld is of een goede lak kan het houten object jaren meegaan, daarom wordt het ook veel gebruikt voor gedeeltes in het huis waar veel schade gelopen kan worden. Je kunt ook creatief aan de slag met hout. Zo zou je bijvoorbeeld ook voor hout op de muren kunnen gaan in plaats van behang of verf. Of zou je zelfs het plafond kunnen bedekken met hout, mocht je het echt eigen maken en anders willen stijlen dan de rest. Leuke tip: als je het plafond met hout wilt dekken kun je er leuke lichtspotjes in laten verwerken, dit kan een leuk effect geven aan bijvoorbeeld je keuken.

Aankleden met hout

Mocht je het mooier vinden om het geheel van het huis wat rustiger te houden en wil je je liever verdiepen in het aankleden van de woning met hout, ook dan zijn er natuurlijk genoeg tips om dit te kunnen doen. Je kunt namelijk er ook voor kiezen om je meubels van een bepaald soort hout te laten maken. Doordat het hout in zo onwijs veel soorten, diktes en kleuren te verkrijgen zijn kun je eigenlijk alle kanten op met je interieur. Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om het hout te schilderen in de kleur die jou willen.

Ondanks dat je alle kleuren en vormen kunt geven aan hout, is het toch vaak mooier om het hout zo weinig mogelijk te bewerken en het zo natuurlijk mogelijk te laten ogen. Hout geeft namelijk vaak een hele warme kleur in huis. Door bijvoorbeeld voor een mooie eikenhouten tafelblad te gaan en het buiten het lakken om niet meer verder te bewerken, kun je namelijk de aankleding van kleuren meer in je stoelen en accessoires laten terugkomen. Zo blijft de woning wel warm en rustig uitstralen, maar heb je toch wat gezellige tinten qua kleuren.

Benieuwd naar de soorten hout die zou kunnen kiezen voor zowel je vloer, plafond of eetkamertafel? Bekijk dan het assortiment van de vloerenfabriek.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onze passie is het om onze lezers te inspireren met leuke tips en handige weetjes. We doen dit door er publicaties aan te wijden. Lees snel verder op onze site!

Contactgegevens

Via info @ parket-leggen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden